Praktijk

de spreekkamer

 

Wij, Ellen Hesselink, Irma Hoekstra en Jeannette Tiehuis werken met veel plezier in deze verloskundigenpraktijk. Je zult ons afwisselend tegenkomen tijdens de spreekuren. Eén van ons, de dienstdoende verloskundige, begeleidt je tijdens de bevalling.

Omdat we met z’n drieën zijn, en geen assistente hebben, zul je ons tijdens je zwangerschap goed leren kennen. Als je iets meer over ons wil weten, kun je dat hier vinden.

We hebben ook een vaste waarneemster (Muriël) die af en toe een spreekuur of dienst van Ellen overneemt.

Dit vinden wij erg belangrijk, want een persoonlijke benadering, kwaliteit van zorg en vertrouwdheid staan bij ons voorop.
Wij werken in de gemeente Tubbergen e.o. en in Almelo.


De kunst van ons vak is iedere vrouw zo te begeleiden dat het voor haar een goede zwangerschap, bevalling en kraambed wordt. Want iedere vrouw is anders en ieder kind is anders, dus dat vraagt speciale zorg voor die situatie. Wij gaan ervan uit dat zwangerschap, bevalling en kraambed natuurlijke processen zijn, die wij bewaken en waarbij wij indien nodig bijsturen, advies vragen en overdragen aan de gynaecoloog. Wij doen graag thuisbevallingen, maar als je liever poliklinisch (Almelo of Hardenberg) wilt bevallen gaan wij uiteraard ook met je mee.

Studentverloskundigen zullen af en toe stage lopen in onze praktijk. Indien je bezwaar hebt tegen haar/zijn aanwezigheid kunt je dit aan ons kenbaar maken.

Spreekuren:

  • Tubbergen, Havezatestraat 53,7651JL, tel: 0546-621340. Maandagmiddag, dinsdagochtend en woensdagochtend.
  • Almelo, wijkcentrum De Schelf, Binnenhof 53, 7608KH. Dinsdagavond.
  • Almelo, wijkcentrum De Trefhoek, Ootmarsumsestraat 247, 7603AD. Donderdagavond.

Voor dringende vragen en bevallingen bel je altijd eerst het nummer 0546-621340. Je wordt dan, zo nodig, doorgeschakeld naar de dienst-doende verloskundige. Mocht zij niet thuis zijn dan krijg je via een antwoordapparaat het nummer van haar mobiele telefoon te horen. S.v.p. altijd pen en papier bij de hand houden als je ons belt. Mocht je haar via dit mobiele nummer niet kunnen bereiken, dan kun je haar in dringende gevallen laten oproepen via het ZGT: 088-7087878. Er wordt van jou je naam en telefoonnummer gevraagd. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug.