Jeannette
Ik ben Jeannette Tiehuis-Boerrigter en heb van 1985-1988 in Heerlen de opleiding tot verloskundige aan de Vroedvrouwenschool gevolgd. Het was altijd mijn droom om kraamverzorgende te worden, totdat een mentor mij op het vak van verloskundige wees. Sinds 1988 ben ik samen met Irma Hoekstra-Engberink in deze praktijk werkzaam. Wij hebben toen de praktijk van Mw. Van Os overgenomen, zij was een begrip in de regio.


Tot 1998 hebben we de praktijk met ons tweeën gerund, toen kwam Meike van Drie als derde verloskundige erbij. Zij is naar Italië geëmigreerd en vanaf 2010 is Ellen Hesselink onze collega.
Er is veel veranderd in die jaren dat ik als verloskundige werkzaam ben, maar ik mag wel zeggen dat ik een echte eerste-lijns verloskundige ben. Ik vind het prachtig om zwangeren en hun partners te begeleiden tijdens een van de mooiste en belangrijkste fases in hun leven, namelijk het (aanstaande) ouderschap. Met als kroon op het werk aanwezig zijn tijdens de geboorte van nieuw leven, het blijft een wonder!


Zelf heb ik drie keer het geluk mogen meemaken om thuis te bevallen van onze kinderen, Marèl (1994), Laurie (1996) en Tim (1998).


Ik hoop jullie te mogen begeleiden tijdens dit mooie proces en hoop dat jullie kunnen terugkijken op een mooie zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

 


Irma
Ik ben Irma Hoekstra. Ik ben al sinds 1988 verloskundige in de gemeente Tubbergen en Almelo.
Na de middelbare school heb ik de opleiding tot verpleegkundige A in Hengelo gevolgd. Het was een in service-opleiding. Ik heb stagegelopen op alle afdelingen binnen het ziekenhuis. Het werk op de kraamafdeling en de verloskamers sprak mij erg aan. Het werken binnen de muren van het ziekenhuis gaf mij niet genoeg voldoening omdat ik vaak te weinig tijd voor de mensen had. Vandaar dat ik de opleiding verloskunde in Heerlen heb gevolgd om zelfstandig te kunnen werken als  eerste-lijns verloskundige.


Het beroep is mij op het lijf geschreven. Ik vind het nog altijd het allermooiste beroep wat er is. Het is geweldig om mensen te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap en de geboorte van hun kind. Het is mooi om in de kraamperiode de liefde van de ouders voor hun kindje te mogen ervaren en het is bijzonder dat wij, als verloskundige, bij zo’n belangrijke, intieme gebeurtenis als de geboorte van een kind aanwezig mogen zijn.


Het bevalt goed om in een kleinschalige praktijk met 2 fijne collega’s te werken. Zo heb ik voldoende tijd voor ons gezin en voor de begeleiding van de (aanstaande) ouders.
Ik ben getrouwd en woon in Tubbergen. We  hebben  2 zoons en een dochter. Ik houd van sporten, wandelen, lezen, koken en bakken.


Ik wens jullie allemaal een hele prettige zwangerschap, een goede bevalling en een fijne kraamtijd.

 


Ellen
Ik ben Ellen Hesselink. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Groningen. Nadat ik mijn diploma heb behaald ben ik gaan waarnemen in verschillende praktijken in Enschede, Zwolle, Losser en Tubbergen.
In 2010 kwam er een plekje vrij in de praktijk van Irma en Jeannette en vanaf dat moment ben ik hun vaste collega geworden.


Ik werk met heel veel plezier in onze praktijk. Het is ontzettend mooi om mensen te mogen begeleiden tijdens zo’n belangrijke en bijzondere periode in hun leven.


Zelf heb ik de andere kant van het vak ook mee mogen maken. Dit heb ik als heel mooi en speciaal ervaren. Ik ben de trotse moeder van drie kinderen, Lot (2012) en Mats (2014) en Siem (2016).

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en te begeleiden tijdens de zwangerschap en bevalling.